nedelja, 1. februar 2009

BARFI


Taktako. Tukitle je recept za eno vrsto Barfija (ne boste mi verjeli, če povem vam, da jih več obstaja) od moje mamice. Tisti, ki ste se med bombnim napadom zatekli k meni domov veste o čem govorim. Indijska sladica, preprosta za pripravo, ki bo navdušila še tako zahtevne kulinarike.
Potrebuješ:

200 g čičerikine moke

200 g sladkorja - trsnega (lahko rjavega)

1 dcl vode

200 g ghija (kuhanega masla)


za okrasitev: zdrobljene pistacije, mandeljni, žafran, ... domišljija


Čičerikino moko praži na maslu toliko časa, da spremeni barvo in rahlo zadiši, maslo pa se loči od moke. Iz vode in sladkorja naredi sirup in ga vmešaj v maso ter dobro premešaj. Mešanico poravnaj na manjšem pomaščenem pekaču ali pladnju. Ko se ohladi nareži in okrasi s pistacijami, mandeljni, žafranom, ... domišljija.

Ni komentarjev: